Ik start mijn zaak
Logo Securex
 

Snel online registreren als zelfstandige? Dat kan via dit online Ondernemingsloket van Securex.

Vóór je begint

Laad de laatste versie van je internet browser

Je hebt de laatste versie van je browser (Google Chrome, Safari, Firefox,…) nodig om de registratie zonder problemen tot een goed einde te brengen. Je kan die op het internet gratis downloaden. Tik de naam van je browser in op Google of een andere zoekmotor en die zal je naar de juiste website leiden.

Bereid jezelf voor

Om te starten als ondernemer moet je:

  • je identiteitskaart of een identiteitsdocument (uitsluitend voor niet-Belgen) bij de hand hebben
  • weten hoe je je kennis van bedrijfsbeheer en eventueel je beroepskennis zal bewijzen (op het einde van de online registratie zal je gevraagd worden om deze bewijsstukken toe te voegen aan het dossier)
  • weten welke activiteiten je zal uitoefenen
  • houder zijn van een bankrekening die voor beroepsdoeleinden is bestemd

Om met een vennootschap te starten moet je:

  • een oprichtingsakte opstellen en ter publicatie neerleggen bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Voor vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid wordt de publicatie door tussenkomst van een notaris aangevraagd.

Bewaar je inschrijving

Om je inschrijving tussentijds te kunnen opslaan, is het nodig om een een gebruikersnaam en een wachtwoord aan te vragen en daar mee in te loggen (zie knop rechts “Inloggen of registreren”) alvorens je de inschrijving begint.
Je inschrijving wordt dan automatisch opgeslagen en is gedurende 30 dagen geldig. Tijdens deze periode kan de inschrijving verder aangevuld en afgewerkt worden.

Het is eveneens mogelijk om de registratie te doen zonder vooraf in te loggen. Maar dan heb je niet de mogelijkheid om het dossier op te slaan en nadien verder af te werken.

Kortingen

Bij het bestellen van onze verschillende diensten heb je recht op een korting van 30 € tot 50 € (Geldig voor bepaalde vergunningen zoals btw, FAVV, Sabam, billijke vergoeding, tabaksvergunning, drankvergunning en vergunning drankslijterij en ethylalcohol). Deze korting verschijnt op het einde van je inschrijving automatisch op je factuursimulatie.

Hoe betalen?

Je kan op deze site enkel betalen met: icon visa

Je ontvangt de definitieve factuur zodra je bestelling werd verwerkt.